Vladna koalicija je na vrhu začrtala temelje plačne reforme v javnem sektorju. Po besedah premiera Roberta Goloba je cilj, da ne more biti več plač pod minimalno plačo. V koaliciji obljubljajo tudi ukrepe za nižje stanovanjske najemnine. V treh letih bi poskrbeli za zgraditev po 3 tisoč najemnih stanovanj na leto.
Druge teme:
- Kako rešiti pomanjkanje kadra v zdravstvu - o tem bo tekla beseda na seji strateškega sveta za zdravstvo. Učinki povečanega vpisa na medicinski fakulteti bodo vidni šele čez 10 let. Med kratkoročnimi ukrepi je administrativna razbremenitev zdravnikov in kot pravi dekan ljubljanske medicinske fakultete Igor Švab, so tam, kjer je medicinska družina pomemba, družinski zdravniki med najbolje plačanimi v zdravstvenem sistemu.
- Evropska komisija, sicer ne v polni zasedbi, odhaja na obisk v Kijev. V ospredju bo približevanje Ukrajine Uniji. Bruselj naj bi sicer razblinil upanje o skorajšnji včlanitvi, bo pa obljubil nadaljnjo finančno in vojaško pomoč.
- Košarkarji Olimpije so z zmago nad Venezio v evropskem pokalu prekinili niz porazov in ohranili kanček upanja na preboj v končnico.