Med 20. in 26. majem lahko v oddaji Lahko noč, otroci!, v počastitev svetovnega dneva čebel, sedem večerov zapored prisluhnete zvočnim zgodbam v pripovedi slovenskih dramskih igralcev. Tretja v nizu pravljic iz otroške knjižne zbirke Čebelica je irska ljudska pravljica: Rdeča kokoška. Tokrat o rdeči kokoški, mačici in miški, ki domiselno ukanejo lisico.

Pripovedovalka: Maša Derganc.

Urednica oddaje: Alja Verbole.
Režiser in avtor idejne zasnove cikla Čebelice: Klemen Markovčič.
Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar.
Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina.
Posneto v studiih Radia Slovenija, april 2019.

Radio in Televizija Slovenija s skupno zgodbo tudi letos raziskujeta nova presečišča zvoka in slike za najmlajše poslušalce in gledalce. Jeseni, v Nacionalnem mesecu skupnega branja, bodo iste pravljice zaživele tudi kot televizijska slikanica, ko bodo igralci prebirali Čebelice bobru Boru iz Studia Kriškraš.

Praznovanje čebel in Čebelic z novimi pravljicami za lahko noč - pripoveduje igralka Maša Derganc

Med 20. in 26. majem lahko v oddaji Lahko noč, otroci!, v počastitev svetovnega dneva čebel,  sedem večerov zapored prisluhnete zvočnim zgodbam  v pripovedi slovenskih dramskih igralcev. Tretja  v nizu pravljic iz otroške knjižne zbirke Čebelica je irska ljudska pravljica: Rdeča kokoška. Tokrat o rdeči kokoški, mačici in miški, ki domiselno ukanejo lisico.

Pripovedovalka: Maša Derganc.

Urednica oddaje: Alja Verbole.
Režiser in avtor idejne zasnove cikla Čebelice: Klemen Markovčič.
Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar. Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina.

Posneto v studiih Radia Slovenija, april 2019.

Radio in Televizija Slovenija s skupno zgodbo tudi letos raziskujeta  nova presečišča zvoka in slike za najmlajše poslušalce in gledalce. Jeseni, v Nacionalnem mesecu skupnega branja, bodo iste pravljice zaživele tudi kot televizijska slikanica, ko bodo igralci prebirali Čebelice bobru Boru iz Studia Kriškraš.

Alja Verbole