Matija Mastnak nam bo v Lokalnem času predstavil dogodek, ki bo v julijskih dneh dodobra zaznamoval dogajanje na Celjskem. Od 17. julija bo vse v znamenju gasilstva. Organizatorji na Olimpijadi pričakujejo več kot 3000 tekmovalk in tekmovalcev iz preko 25 držav. Več pa v pogovoru z našim celjskim dopisnikom.

V Celju bo od 17. do 24. julija Gasilska olimpijada. Udeležilo se jo bo 3 tisoč tekmovalcev iz 23. držav. Ocenjujejo, da bo mesto v tem tednu obiskalo še približno 10 tisoč domačih in tujih gostov. Gostinci si že manejo roke. Hoteli na širšem celjskem območju so zasedeni. Gre za odlično priložnost za promocijo tako Celja, kjer so velik pečat pustili celjski grofje, kot tudi Slovenije.

 

Dogodek bi morali izvesti lansko leto, a so ga zaradi epidemije morali prestaviti na letos. No, nič ne de, za pripravo so tako še leto dni dodatnega časa. V Celju že komaj čakajo, da se tekmovanje začne. To bo potekalo na atletskem stadionu Kladivar, otvoritvena slovesnost pa tri dni po začetku tekmovanja na nogometnem stadionu Z' dežele. Gasilci bodo prižgali olimpijski ogenj, slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pred slovesnostjo bo veliki gasilski olimpijski koncert, na katerem bodo nastopali znani slovenski glasbeniki.

 

V času olimpijade bo približno 40 spremljevalnih dogodkov, od koncertov, ognjenih predstav, do poslikav obrazov za otroke.

Matija Mastnak, Mojca Delač