Vlado Peterlin je pred sedmimi leti na poti domov vozil prehitro, pod vplivom alkohola in ni bil pripet z varnostnim pasom. V prometni nesreči je utrpel tako hude posledice, da je postal tetraplegik. Kljub težki osebni izkušnji je ostal pozitiven in že nekaj časa kot ambasador Zavoda VOZIM ozavešča mlade, da alkohol in volan ne gresta skupaj. Sam pripoveduje: »Moja pot od službe do doma je namesto deset minut trajala osem mesecev.« Vlada Peterlina je v oddajo Med štirimi stenami povabila Petra Medved.

Ambasador Zavoda VOZIM tetraplegik Vlado Peterlin.

Vlado Peterlin je pred sedmimi leti na poti domov vozil prehitro, pod vplivom alkohola in ni bil pripet z varnostnim pasom. V prometni nesreči je utrpel tako hude posledice, da je postal tetraplegik. Kljub težki osebni izkušnji je ostal pozitiven in že nekaj časa kot ambasador Zavoda VOZIM ozavešča mlade, da alkohol in volan ne gresta skupaj. Sam pripoveduje: »Moja pot od službe do doma je namesto deset minut trajala osem mesecev.« Vlado Peterlin je bil gost tokratne oddaje Med štirimi stenami.

Ob bližajočih se praznikih, ki so tudi čas zabav in alkohola, je sporočilo Vlada Peterlina, ki je član Zveze paraplegikov Slovenije in ambasador Zavoda VOZIM, jasno:

»Če imamo denar za alkohol, ga imamo tudi za taksi. Naj pelje nekdo, ki ne uživa alkohola. Ali pokličemo starše ali babico, dedka, teto, strica. Mislim, da je vseeno lažje preživeti kakšno kritiko od staršev, kakor presedeti potem celo življenje na vozičku oziroma, da se zgodi še hujše - smrt. Rekel bi vsem, ki se bodo v teh praznikih zabavali s kuhančki in s kostanjem, naj imajo glavo na mestu, naj pustijo avto tam, kjer je, naj raje uporabljajo javni prevoz, samo naj se ne usedejo za volan pod vplivom alkohola, ker lahko rešijo življenje sebi in komu drugemu.«

Petra Medved