Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V oddaji, v kateri tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje, stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike in se pogosto odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. V enourni oddaji tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Minister Pikalo izpostavlja nujno izvajanje že dogovorjenih ukrepov NPUR

Vladna komisija za zaščito romske skupnosti nadaljuje s svojim delom. V tokratnem sklicu jo vodi minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, ki izpostavlja pomen doslednega izvajanja že dogovorjenih ukrepov na področju reševanja romske tematike.

Glasbenik in skladatelj Imer Trajo Brizani je predstavil biografski zbornik, v katerem opisuje življenje in delo svojega očeta.

Francoska fotografija, je ob dokumentiranju taborišč in vanj odpeljanih Romov med 2. svetovno vojno v Franciji, naletela na biometrično knjižico svojega pradeda. Knjižica, narejena po forenzični tehniki Berillonnage, je bila obvezna tudi za Rome, tujce in ljudi, ki niso stalno naseljeni.

Elvira Hasan že 15 let živi in dela v Bruslju. Tudi v novi državi še vedno dela na področju vključevanja Romov.

Enisa Brizani