Na, za mnoge vraževerne nesrečni, petek trinajsti o stari vedi števil - numerologiji. Ljudje danes ob že poznani spremembi osebnega imena večkrat sprašujejo tudi za prave kombinacije imena hišnih ljubljenčkov, bodočih otrok, celo za PIN številko bančnega računa.

Numerologinja Lili Sorum pravi, da 13 ni nesrečna številka, kot pionirja numerologije izpostavlja Pitagoro

Na, za mnoge vraževerne nesrečni, petek trinajsti o stari vedi števil - numerologiji. Ljudje danes ob že poznani spremembi osebnega imena večkrat sprašujejo tudi za prave kombinacije imena hišnih ljubljenčkov, bodočih otrok, celo za PIN številko bančnega računa. S števili in njihovim vplivom so se ukvarjala že stara ljudstva, numerologinja Lili Sorum izpostavlja Pitagoro, ki ga sicer vsi bolj pozamo "le" kot matematika:

"Pitagora je bil eden izmed pionirjev numerologije, tej numerologiji, ki jo jaz uporabljam, se prav reče pitagorejska numerologija. Velik del njegovega življenja je manj znan, bil je tudi preganjan zaradi tega."

V zadnjih desetih letih beležimo porast spremembe imena in priimka s pomočjo numerologije, numerološki nasveti pa lahko koristijo tudi pri denarju:

"Številke TRR ne moremo spremeniti, lahko pa spremenimo PIN številko, s katero dostopamo do računa. V njej naj ne bo zapisa 13, 16, 19, dobrodošla števila pa so 3, 8, 1. Najboljši seštevek PIN številke pa je osem! Ta simbolizira obilje."

Ana Skrt