Nerodni tišini v dvigalu se lahko s tehnikami psihologije komuniciranja izognemo. Vesna Sodnik, integrativna in jungovska coachinja, praktikantka transakcijske analize, mentorica učinkovite komunikacije in trenerka avtentičnega govorništva: "Izredno hecno in nelagodno je, da vstopim v dvigalo in osebi ne dam nobenega znaka, da sem jo zaznala. In potem pride do trenutkov, ki se vlečejo, ko ne vemo, kam bi gledali, kaj bi rekli in komaj čakamo, da bo te neprijetne vožnje že končno konec."

Nerodni tišini v dvigalu se lahko s tehnikami psihologije komuniciranja izognemo

Ko vstopimo v majhno dvigalo in je tam že nekdo, vstopimo hkrati tudi v njegov osebni prostor. In takrat nezavedno pričakujemo, da nam bo dal vsaj znak, da nas je opazil. Posebno če si tega znaka ne izmenjamo, sledi nelagodje oz. nerodna tišina.

Vesna Sodnik, integrativna in jungovska coachinja, praktikantka transakcijske analize, mentorica učinkovite komunikacije in trenerka avtentičnega govorništva: "Izredno hecno in nelagodno je, da vstopim v dvigalo in človeku ne dam nobenega znaka, da sem ga zaznala. In potem pride do trenutkov, ki se vlečejo, ko ne vemo, kam bi gledali, kaj bi rekli in komaj čakamo, da bo te neprijetne vožnje že končno konec."

Veliko bolj ugodna za večino je t. i. karizmatična tišina, ko človeka pozdravimo ali mu namenimo vsaj prvi očesni stik, potem pa se s telesom obrnemo stran in s tem nakažemo, da se pač ne želimo pogovarjati.

Nataša Rašl