Zakaj je pisanje seznamov lahko koristno, razloži strokovnjakinja Sabina Đuvelek, dr. psih., organizacijska psihologinja in performance coach. Namig: ni vse v tistem »pametni pišejo«. Pametni namreč tudi kljukajo.

Pisanje seznamov lahko prihrani čas (in denar) ter poveča učinkovitost

Zakaj je pisanje seznamov koristno, razloži strokovnjakinja Sabina Đuvelek, dr. psih., organizacijska psihologinja in performance coach. Torej ni vse v tistem "pametni pišejo", pametni tudi kljukajo.

"Iz karateja izvira izraz mind like water, kar pomeni, da se lahko sprostimo, da imamo našo mentalno gladimo lepo mirno. Če recimo vržemo kamenček v vodo, se voda malo vzvalovi, ampak se prej ali slej umiri. To je tudi smisel seznamov. Da nam ne brbota konstantno v glavi."

Torej, pred koncem delovnika si vzemimo pet ali deset minut, naredimo seznam opravil, ki nas čakajo jutri, in potem gremo lahko mirno in brez skrbi v dan in v življenje. Predvsem pa brez premlevanja, ali smo kaj pozabili in kaj vse še moramo storiti. O tehnikah sestavljanja oziroma pisanja seznamov pa več v posnetku!

Darja Pograjc