V tokratni Priimkovni delavnici si oglejmo priimek Milavec, ki se po pogostnosti nahaja na 862. mestu. Po podatkih Statističnega urada RS sta se 1. 1. letos s priimkom Milavec podpisovala 402 prebivalca in prebivalki Slovenije. Kar polovica vseh živi v primorsko-notranjski regiji, četrtina v osrednjeslovenski, sledita obalno kraška regija in JV Slovenija. Najmanj Milavcev gre najti v gorenjski, podravski in posavski regiji. O priimku smo poklepetali z Andrejem Milavcem.

Priimek Milavec je s svojimi različicami nastal prek vzdevka iz prebivalskega imena Milávec naselja Milava v občini Cerknica

V tokratni Priimkovni delavnici si oglejmo priimek Milavec, ki se po pogostnosti nahaja na 862. mestu. Po podatkih Statističnega urada RS sta se 1. 1. letos  s priimkom Milavec podpisovala 402 prebivalca in prebivalki Slovenije. Kar polovica vseh živi v primorsko-notranjski regiji, četrtina v osrednjeslovenski, sledita obalno-kraška regija in JV Slovenija. Najmanj Milavcev gre najti v gorenjski, podravski in posavski regiji. O priimku smo poklepetali z Andrejem Milavcem. Vabljeni k poslušanju!

 

Peter Močnik