Priimku Malnar se posvetimo v tokratni Priimkovni delavnici, ki je po pogostnosti pri nas na 859. mestu. Po podatkih Statističnega urada RS so se s 1.1. letos s priimkom Malnar podpisovali 403 prebivalci in prebivalke Slovenije. Skoraj tri četrtine vseh Malnarjev gre najti v jugovzhodni Sloveniji in osrednjeslovenski regiji, sledita obalnokraška in primorskonotranjska regija. Najmanj oseb s tem priimkom živi v pomurski, koroški in zasavski regiji. O priimku smo poklepetali z Jeleno Malnar. Vabljeni k poslušanju!

Priimek Malnar je nastal prek vzdevka iz narečnega poklicnega poimenovanja málnar, málner, málinar, v pomenu ‘mlinar’, torej ‘kdor melje, predeluje žito’

Priimku Malnar se posvetimo v tokratni Priimkovni delavnici, ki je po pogostnosti pri nas na 859. mestu. Po podatkih Statističnega urada RS so se s 1.1. letos s priimkom Malnar podpisovali  403 prebivalci in prebivalke Slovenije. Skoraj tri četrtine vseh Malnarjev gre najti v jugovzhodni Sloveniji in osrednjeslovenski regiji, sledita  obalnokraška in primorskonotranjska regija. Najmanj oseb s tem priimkom živi v pomurski, koroški in zasavski regiji. O priimku smo poklepetali z Jeleno Malnar. Vabljeni k poslušanju!

Prvi