Mladost, glasbena izobraženost, tudi izkušenost, prvenec z izvirnim video spotom, to je le nekaj dejstev, ki opredeljujejo zasedbo Funk Fact iz Celja in okolice. Člani so: Alen Kovše – kitara, vokal; Leon Firšt – klavir; Jaka Krušič – bas kitara in Gregor Hrovat – bobni. V prvem singlu z naslovom In Fantasy With You, se jim je pridružila pevka Sara Lamprečnik; sicer pa imajo fantje že več kot deset avtorskih skladb, večinoma instrumentalnih, ki bodo pristale na albumu – ko bo pravi čas in priložnost za to.
V Prvi vrsti smo slišali štiri njihova dela, v pogovoru z njimi pa več o njihovi glasbeni preteklosti in predvsem – prihodnosti!

Avtorska funk glasba

Celjsko zasedbo Funk Fact dobro opišejo naslednja dejstva: mladost, glasbena izobraženost in izkušenost.
Člani zasedbe so: Alen Kovše – kitara in vokal; Leon Firšt – klavir; Jaka Krušič – bas kitara in Gregor Hrovat – bobni. Glasbeno sodelujejo že več kot desetletje v najrazličnejših zasedbah, zasedbo Funk Fact pa so ustanovili z željo po skupnem ustvarjanju, predvsem funk glasbe, ki jo spretno mešajo še z drugimi vplivi.
Čeprav njihov avtorski repertoar v večini obsega instrumentalne skladbe, je bila prva, ki so jo izdali, vokalna, in sicer z naslovom In Fantasy With You. Pri tej se jim je pridružila pevka Sara Lamprečnik.

V Prvi vrsti smo slišali štiri njihova avtorska dela: Funk Act, Heavy Walk, Feeling Alright in Superman.

Milan Krapež