Ekipa Prvega vsako sredo ob 11.30 po radijskih valovih pripelje v vaše domove dogajanje iz različnih kotičkov Slovenije. Ob pomoči sogovornikov vam pričaramo ozračje, ki vlada v različnih ustanovah med delovnim dnem, ter vam predstavimo vsakdanjik prebivalcev z nekega območja in prostovoljske projekte, ki ne smejo biti spregledani.

Preverjamo turistični utrip v Kranjski Gori, kjer so te dni turistične zmogljivosti povsem zasedene. Alpske lisičke bodo zato prenočevale na Bledu.

Organizatorji Zlate lisice so spet izgubili boj z naravo, zato so morali tekmi alpskih smučark že tretjič zapored preseliti z Mariborskega Pohorja v Kranjsko Goro. Selitev tekem na drugo stran države pomeni hud finančni in promocijski udarec za Maribor, hkrati pa dodatne stroške za mariborske organizatorje Zlate lisice. Organizacija tekem na strmini v Podkorenu, kjer je snega dovolj, ostaja v rokah Mariborčanov. Je pa po drugi strani selitev Zlate lisice v Kranjsko goro velika promocija prav za to smučišče. Sobotni ženski veleslalom in nedeljski slalom bosta zaradi epidemioloških ukrepov potekala brez gledalcev.

Rok Valenčič, Romana Erjavec