Glasbeni urenik Andrej Prezelj se je z Ano Soklič pogovorajal o odpadli Evroviziji, trenutnih razmerah in planih za prihodnost.

Pogovor o odpovedanem izboru Evrovizije, trenutni situaciji in načrtih za prihodnost

Pred dnevi smo izvedeli, da bo kot večina kulturnih in športnih dogodkov, letos odpadel tudi izbor za pesem Evrovizije, ki je bil načrtovan maja letos v Rotterdamu.

Čeprav krožijo številne govorice o usodi dogodka in letošnjih zmagovalnih skladbah je znano le to, da naslednje leto izbirajo nove skladbe, državam pa je prepuščena odločitev ali na izbor pošljejo novega ali starega zmagovalca. Za enkrat je udeležbo starih tekmovalcev potrdilo 10 držav, med drugimi tudi Španija, Švica in Nizozemska.

O odpovedanem izboru, ternutni situaciji ter načrtih za prihodnost se je z Ano Soklič pogovarjal Andrej Prezelj:

“Zdi se, da je vaša Voda tako v glasbenem kot v besedilnem smislu vizionarska. Takole pravite: Greva naprej, v novi čas, zbeživa od tu, daleč stran …  pisano na kožo trenutnemu družbenemu stanju.”

Ja, to mi je zelo lepo, da ljudje različno povzemajo samo besedilo in skladbo v celoti. Kaj pa vem, u bistvu sem pisala po nekem notranjem vzgibu… Na vsezadnje gre za ljubezensko skladbo, mi je pa zelo všeč, da ljudje najdejo neko vsebino zase.

Na spodnji povezavi pa lahko slišite tudi novo različico zmagovalne skladbe Voda, Ane Soklič.

Andrej Prezelj