Kljub temu da so v tem tednu šolske počitnice v rubriki Radijska učilnica odgovarjamo na vprašanja šolarjev. Dodatna razlaga ali nasvet strokovnjaka gotovo pride prav vsem, ki se doma spoprijemate tudi v teh dneh z novo učno snovjo. V naslednjih minutah bomo obnovili znanje pri osnovnošolski slovenščini skupaj z učiteljico Katjo Janič s I. Osnovne šole Celje.

Ali veste, v katero jezikovno skupino sodi slovenščina?

Kljub temu da so v tem tednu šolske počitnice, v rubriki Radijska učilnica odgovarjamo na vprašanja osnovnošolcev in srednješolcev. Dodatna razlaga ali nasvet strokovnjaka pride gotovo prav vsem, ki se doma spoprijemate tudi v teh dneh z novo učno snovjo ali s ponavljanjem in pripravo na ocenjevanje na daljavo. V naslednjih minutah bomo obnovili znanje pri osnovnošolski slovenščini skupaj z učiteljico Katjo Janič s I. osnovne šole Celje.

“Evropa je jezikovno bogata – obstaja več kot 200 evropskih jezikov in še veliko več tistih, ki jih govorijo državljani, katerih družine izhajajo iz drugih celin. Večina evropskih držav spada v tri velike jezikovne skupine: germansko, romansko in slovansko jezikovo skupino.”

 

Tadeja Bizilj