Koalicijske stranke predlagajo razrešitev 9-ih članov programskega sveta RTV. Povod za to pa je sodba višjega delovnega in socialnega sodišča, ki je ugotovilo, da je bil sklep programskega sveta o imenovanju generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha nezakonit, prav tako je bil nezakonit njegov sklep o razrešitvi direktorice televizije Natalije Gorščak. Odziv predsednika programskega sveta RTV Petra Gregorčiča je, da za to ni pravne podlage. Predsednik SDS Janez Janša pa je zapisal, da če bo mandatno-volilna komisija potrdila predloge sklepov za razrešitev članov programskega sveta, je to razlog za ustavno obtožbo.

Ostale teme:
- Minister za visoko šolstvo Papič nadaljevanje stavke visokošolskega sindikata označil za neupravičeno, saj so po njegovem večino sindikalnih zahtev rešili.
- Akademik Slavko Splichal prejel mednarodno nagrado Karola Jakubowicza za prispevek k raziskovanju demokracije, človekovih pravic in medijev.
- Nova smrtna žrtev strelskega napada v Beogradu: zaradi poškodb glave umrla 13-letnica, ki se je dva tedna bojevala za življenje.