Vsi poznate pesmico Ježek teka, teka ... Pa je vse v njej res? Ali ježek nabira sadje, nabira veverica lešnike, si medved postilja posteljo, katere ptice odletijo v južne kraje? V tokratni oddaji nas bo zanimalo, kako zimo preživijo živali. Sami prav gotovo veliko veste o živalih pozimi, zelo dobro so o tem poučeni učenci iz OŠ Zadobrova in OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, še kakšen podatek in zanimivost pa nam bo dala sogovornica iz javnega zavoda Triglavski narodni park Mojca Pintar. Kako zimo preživijo medvedi, katera žival je največji zaspanec in katera ima najgostejši kožuh? Katere ptice ostanejo pri nas tudi pozimi, kako se nekaterim živalim pozimi spremeni barva kožuha in kaj je pozimi za živali največji izziv? V zimski svet živali se bomo poglobili z otroki in s strokovnjakinjo, ne bomo pa pozabili za Zgodborajo, Ringarimo, Violinčka in nagradne igre.

Katera žival, ki živi pri nas, čez zimo najdlje spi? Katera ima najgostejši kožuh? Ali jež res nabira jabolka in hruške?

Vsi poznate pesmico Ježek teka, teka ... Pa je vse v njej res? Ali ježek nabira sadje, nabira veverica lešnike, si medved postilja posteljo, katere ptice odletijo v južne kraje? V tokratni oddaji nas je zanimalo, kako zimo preživijo živali. Sami prav gotovo veliko veste o živalih pozimi, zelo dobro so o tem poučeni učenci iz OŠ Zadobrova in OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, še kakšen podatek in zanimivost pa nam je dala sogovornica iz javnega zavoda Triglavski narodni park Mojca Pintar. Kako zimo preživijo medvedi, katera žival je največji zaspanec in katera ima najgostejši kožuh? Katere ptice ostanejo pri nas tudi pozimi, kako se nekaterim živalim pozimi spremeni barva kožuha in kaj je pozimi za živali največji izziv? V zimski svet živali smo se poglobili z otroki in s strokovnjakinjo, nismo pa pozabili tudi na Zgodborajo, Ringarimo, Violinčka in nagradne igre.

Špela Šebenik