Gojitelj pesmi in jezika

Gost tokratne oddaje Razkošje v glavi je pevec, učitelj, igralec, sihronizator ter radijski in odrski moderator Marjan Bunič. V oddaji razkriva, kje in kako se vzpostavljajo povezave med javno nastopajočimi in njihovimi publikami, pripoveduje zgodbe iz popularno-glasbenih in glasbeno-gledaliških zaodrij, ter pojasnjuje, kako se trema z leti izkušenj spremeni.

Kdaj pa kdaj se vprašam, koliko ljudi se je moje delo dotaknilo in predvsem na kakšen način se jih je - je v njih sprožilo kaj dobrega? Je kaj premaknilo? Ali pa jih je pustilo hladne? In najslabše je, če jih je pustilo hladne.

Med različnimi govornimi situacijami ne spreminjam jezika, pač pa prilagajam vsebino. Če sem na primer voditelj na neki veselici, poskrbim, da je vsebina bolj zabavna, zbadljiva - ob tema pa nikakor ne siromašim jezika.

Tu in tam sem na oder stopil tudi kot solist, vendar sem ob vsem prepihu in nervozi raje ostal v ozdaju. Iskreno mi je bilo to precej lepše. Ne pravim pa, da lažje - tisti, ki to poznajo, vedo, da mora spremljevalni vokal opraviti hudo delo.

Ambrož Kvartič