Besedilo prvotne lutkovne igrice so radijski ustvarjalci prenesli v formo radijske igre. V njej deklica Kaja sreča tiste ljudi, ki ji pomagajo od sprejema v bolnišnico do predpriprave na poseg, izvedbe posega, bivanja v bolnišnici in na koncu do odhoda domov. Namen radijske igre je, da vas na to pripravi in vam pomaga razumeti, kako je, če kaj takega doleti vas ali koga, ki ga poznate. Kajina zgodba vam bo vlila pogum in zaupanje. V radijski igri poleg poklicnih igralcev, otrok, ki so jih v Uredništvu igranega programa Radia Slovenija izbrali na spomladanski avdiciji, nastopa tudi zdravstveno osebje.

Prirejevalka Suzana Tratnik
Dramaturginja Vilma Štritof
Režiserka Saška Rakef
Tonski mojster Urban Gruden
Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina

Kaja – Luna Khaleesi Meglič
Brina – Mila Mrak
Mama – Sabina Kogovšek
Oče – Matej Puc

Sprejemna sestra – dr. Barbara Rojnik, specialistka porodništva in ginekologije
Janja, medicinska sestra v ambulanti – Slavica Ravnik, diplomirana medicinska sestra, socialna pedagoginja, profesorica in psihoterapevtka
Zdravnica Breda – dr. Katarina Borovnik, zdravnica specializantka pediatrije
Kirurg primarij – dr. Igor Mihael Ravnik, specialist pediater
Anestezist – dr. Vladimir Bricelj, specialist pediatrije, kardiolog
Bolnišnična vzgojiteljica – Janja Hana Jamnikar

Uredništvo igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija oktobra 2021

Radijska igra za otroke je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.

 

Premiera radijske igre, ki pripravi otroke pred odhodom v bolnišnico

Besedilo prvotne lutkovne igrice so radijski ustvarjalci prenesli v formo radijske igre. V njej deklica Kaja sreča tiste ljudi, ki ji pomagajo od sprejema v bolnišnico do predpriprave na poseg, izvedbe posega, bivanja v bolnišnici in na koncu do odhoda domov. Namen radijske igre je, da vas na to pripravi in vam pomaga razumeti, kako je, če kaj takega doleti vas ali koga, ki ga poznate. Kajina zgodba vam bo vlila pogum in zaupanje. V radijski igri poleg profesionalnih igralcev, otrok, ki so jih v Uredništvu igranega programa Radia Slovenija izbrali na spomladanski avdiciji, nastopa tudi zdravstveno osebje.

Prirejevalka Suzana Tratnik
Dramaturginja Vilma Štritof
Režiserka Saška Rakef
Tonski mojster Urban Gruden
Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina

Kaja Luna Khaleesi Meglič
Brina Mila Mrak
Mama Sabina Kogovšek
Oče Matej Puc
Bolniška sestra dr. Barbara Rojnik, specialistka porodništva in ginekologije
Janja, medicinska sestra v ambulanti Slavica Ravnik, diplomirana medicinska sestra, socialna pedagoginja, profesorica in psihoterapevtka
Zdravnica Breda dr. Katarina Borovnik, zdravnica specializantka pediatrije
Kirurg primarij dr. Igor Mihael Ravnik, specialist pediater
Anestezist dr. Vladimir Bricelj, specialist pediatrije, kardiolog
Prava bolnišnična vzgojiteljica Janja Hana Jamnikar

Uredništvo igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija oktobra 2021

 

Radijska igra je nastala v okviru projekta B-AIR, v sklopu bolnišničnega radia, namenjenega malčkom, otrokom in mladostnikom, ki se zaradi različnih zdravstvenih razlogov znajdejo za krajši ali daljši čas v bolnišnici. Skrbno kurirane umetniške vsebine so izbrane na način, da jim olajšajo bivanje v bolnišničnem okolju in zmanjšujejo strah ter napetost.

Prvi