Muzikologinja dr. Katarina Trček se v svojem raziskovalnem delu med drugim posveča orglarjem in orglarskim delavnicam na Kranjskem. Tako je prišla na sled orglarski delavnici Marcusa Göbla, ki je imela najdaljšo tradicijo v 18. stoletju na Kranjskem. Svojo raziskavo je predstavila z razstavo Potujoči orglarski mojstri in preplet njihovih poti na Kranjskem. Razstava je v ospredje postavila imenovano orglarsko delavnico in njene vodilne orglarje: Marcusa Göbla, Johanna Georga Eisla in Josepha Aloisa Kutschero. Ogledali smo si jo lahko v Atriju ZRC SAZU in na Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju. Tokrat pa bo o orglarski delavnici Marcusa Göbla, o starih ohranjenih orglah in o orglarskih mojstrih v 18. stoletju na Kranjskem spregovorila avtorica, dr. Katarina Trček - v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi. Pripravlja Simona Moličnik.

Muzikologinja dr. Katarina Trček se v svojem raziskovalnem delu med drugim posveča orglarjem in orglarskim delavnicam na Kranjskem. Tako je prišla na sled orglarski delavnici Marcusa Göbla, ki je imela najdaljšo tradicijo v 18. stoletju na Kranjskem. Svojo raziskavo je predstavila z razstavo Potujoči orglarski mojstri in preplet njihovih poti na Kranjskem. Razstava je v ospredje postavila imenovano orglarsko delavnico in njene vodilne orglarje: Marcusa Göbla, Johanna Georga Eisla in Josepha Aloisa Kutschero.

Ogledali smo si jo lahko v Atriju ZRC SAZU in na Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju. Tokrat pa bo o orglarski delavnici Marcusa Göbla, o starih ohranjenih orglah in o orglarskih mojstrih v 18. stoletju na Kranjskem spregovorila avtorica, dr. Katarina Trček – v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi.

 

Simona Moličnik