Letošnja pomlad bogato odseva tudi v glasbenih odtenkih. Marca in aprila so se po Sloveniji zvrstila območna srečanja poustvarjalcev glasbenega izročila, ki jih vestno organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Po vsej državi so se zbrale skupine ljudskih pevcev in godcev, ki so bili več kot veseli, da so se po dveletnem premoru lahko spet srečali. Glasba in veselje pa gresta z roko v roki.

Mi smo s snemalnikom ujeli območno srečanje 'Napev – Odsev', ki ga je pripravila območna izpostava Ljubljana. V oddaji bomo slišali le del nastopajočih s srečanja, to so: Helena in Primož Urbančič (KUD Židan parazol), Drumlce (KUD Židan parazol), Maroltovke (AFS Franceta Marolta) in Maroltovski godci (AFS Franceta Marolta).

Prav ob začetku pomladi, konec marca, je 30 let bogatega delovanja doživel pevski zbor Ljubljanski madrigalisti, ki se še posebno občuteno posveča ljudski glasbi.

Ob koncu nam bo Jani Kutin iz Čadrga pod tolminskimi vrhovi predstavil novi glasbeni album skupine Bakalina Velika.

Območno srečanje poustvarjalcev glasbenega izročila Napev – Odsev, 30 let pevskega zbora Ljubljanski madrigalisti in nov zvočni album skupine Bakalina Velika

In življenje je kar čez noč postalo lepše in lažje. Travniki so ozeleneli. Češnje, slive in breskve so cvetele, še jablane in hruške. Živina se je pasla po pašnikih in ozarah, v vinogradih so kopali in ves dan prepevali.

Tako je začetek pomladi, ki se je do danes že dodobra razcvetela, opisal pisatelj Anton Ingolič v romanu Lukarji. Letošnja pomlad se bogato odseva tudi v glasbenih odtenkih. V marcu in aprilu so se po Sloveniji zvrstila območna srečanja poustvarjalcev glasbenega izročila, ki jih vestno organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Po vsej državi so se zbrale skupine ljudskih pevcev in godcev, ki so bili več kot veseli, da so se po dveletnem premoru lahko spet srečali. Glasba in veselje pa gresta z roko v roki.

Mi smo s snemalnikom ujeli območno srečanje Napev – Odsev, ki ga je pripravila območna izpostava Ljubljana. V oddaji bomo poslušali le del nastopajočih s srečanja, to so: Helena in Primož Urbančič (KUD Židan parazol), Drumlce (KUD Židan parazol), Maroltovke (AFS France Marolt) in Maroltovski godci (AFS France Marolt).

Prav ob začetku pomladi, konec marca, je svojih 30 let bogatega delovanja zaznamoval pevski zbor Ljubljanski madrigalisti, ki se še posebej občuteno dotika ljudske glasbe.

Ob koncu nam Jani Kutin iz Čadrga pod tolminskimi vršaci predstavi nov glasbeni album skupine Bakalina Velika. 

Nika Rožanc