Sobotni glasbeni večer je tokrat posvečen Tomažu Pengovu ter njegovemu prvencu Odpotovanja, kultni prvi neodvisni plošči s področja popularne glasbe v nekdanji Jugoslaviji. Petdeset let po nastanku originala je pri ZKP RTV Slovenija izšla nova, restavrirana jubilejna izdaja na vinilu, obenem pa je v uredništvu dokumentarnih oddaj TV Slovenija nastal film »V odmevu nekega stranišča«, ki ga bo mogoče videti jeseni.
V prvi uri bomo poslušali glasbenodokumentarno oddajo »Pol stoletja Odpotovanj«, ki je bila prvič na sporedu v dveh terminih oddaje Pesem v žepu v prvi polovici meseca junija. V pripovedi se bodo prepletali tri rdeče niti: zgodba o nastanku Odpotovanj pred petdesetimi leti, današnji pogled na to ploščo, ki se zrcali v novem dokumentarnem filmu in novi restavrirani vinilni izdaji, ter Odpotovanja sama: njihova vsebina in sporočilnost, ki sta ploščo že ob njenem nastanku povzdignili med brezčasne umetniške izdelke.
Ob enaindvajsetih pa se bomo preselili na koncert Tomaža Pengova v Klubu K4, ki ga je 28. novembra 1994 posnel Radio Slovenija.

Jane Weber, Teja Klobčar