Pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom

»Nisem se kaj dosti spoznal na pse. Nikoli nisem imel kužka, niti si ga nisem želel, vendar sem prepoznal, da je ta pes nekaj posebnega. Zdelo se je, ko da premore nekakšen notranji mir, kakor da bi bil poučen o vsem mogočem,« pripoveduje švedski pustolovec Mikael Lindnord v knjigi Artur – pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom. V Sobotnem branju bomo govorili o srečanju pustolovca s potepuškim psom in usodnem prepletu njunih življenjskih poti.

Prvi del knjige ponuja izjemen vpogled v dogajanje na pustolovskih dirkah, na katerih udeleženci začutijo prav vse stare poškodbe, na stopalih se jim zaredijo glivice, izmučijo um in telo do onemoglosti, a jim vseeno, kot pripoveduje Mikael Lindnord, uspe narediti »globok požirek iz vedra bolečine« in poskrbeti drug za drugega.

Sam ne more zmagati nihče, le vsi skupaj, a urednica Renate Rugelj v oddaji opozarja, vsi skupaj niso bili povsem složni glede novega člana ekipe.

Z Mikaelom Lindnordom na čelu so se pogumno spopadali z vsemi ovirami, a nekega dne so naleteli na psa, ki jim je življenje postavil na glavo. Kasneje so ga poimenovali Artur.

 

Blaž Mazi