Po "skandinavskem" Jezeru umori v "mediteranski" Ljubljani

Kriminalni roman Jezero je navdušil slovenske bralce. Medtem ko Televizija Slovenija s svojo ekipo po tej knjižni predlogi prav zdaj snema v okolici zasneženega Bohinjskega jezera, lahko bralci beremo nadaljevanje zgodbe o Tarasu Birsi in novih umorih, ki se tokrat zgodijo v Ljubljani. S Tadejem Golobom, ki sicer že piše tretji del, smo se o uspehu Jezera, televizijski produkciji in seveda Leninovem parku pogovarjali za tokratno oddajo.

Tadej Golob veliko pozornosti namenja opisu krajev, kjer se odvija zgodba. Prav to, da je dogajanje postavljeno na slovenskim bralcem znane kraje, predstavlja posebno draž. Tokrat je to center Ljubljane in okolica parka tisočerih imen, torej Parka Slovenske reformacije oziroma Argentinskega parka oziroma Parka Ajdovščina oziroma Leninovega parka:

“Jaz pišem o teh blokih ob parku. Menda obstaja facebook skupina, ki prešteva ta nadstropja in na licu mesta preverja, ali so v resnici res 4. Seveda jih je v resnici 6. To se mi zdi popolnoma nepomembno. Ampak neka taka geografska verodostojnost pa mora biti.”

Vsi tisti, ki Leninovega parka še niste brali in nočete, da bi vam bralni užitek pokvarilo razkritje nekaterih ključnih zgodbenih zapletov, potem vam svetujemo, da oddajo raje poslušate, ko boste knjigo prebrali.

Urška Henigman