Praznično med Slovenci na Reki in v Poreču, z dolgoletnim tržaškim novinarjem Sašo Rudolfom o slovenščini in očetu Ivanu Rudolfu, Polet v svet Ivane Kampuš in 10-letnica maševanja v slovenskem jeziku v Monoštru

Slovesno praznovanje 70-letnice neprekinjenega delovanja društva Bazovica z Reke ponuja priložnost za pogled tako v pestro zgodovino kot v prihodnost. Ta je, kljub staranju članstva, svetla, so prepričani sogovorniki Marjane Mirković.

Ustavimo se v Poreču, kjer je SKD Oljka ob 10-letnico delovanja končno dobila svoje prostore. Zdaj bo veliko laže, pravi predsednica društva Mirjam Pran, ponosna, ne le, da se je društvo obdržalo, ampak tudi, kot je povedala Barbari Kampos, se je utrdilo,  in povečalo svoje članstvo.

Z uglednim tržaškim novinarjem Sašo Rudolfom se pogovarjamo o njegovem očetu Ivanu Rudolfu in o slovenščini, ki jim, pravi, pomeni vse.

Gostimo literatko in prevajalko iz Tešinje v Rožu Ivano Kampuš, ki nas z zbirko kratkih zgodb vabi na polet v svoj svet, poln vere v dobro in optimizma. Zbirko kratkih zgodb z naslovom Polet v moj svet je izdala celovška založba Drava in je del tradicionalnega knjižnega dara SPZ iz Celovca.

Pridružimo pa se tudi rojakom v Monoštru, ki so slovesno zaznamovali 10-letnico maševanja v slovenskem jeziku.

 

Prvi