Več Slovenije iz zamejstva tudi na RTV Slovenija! Kaj pomeni kriza finančnega holdinga KB 1909 za Slovence v FJK? Statutarna spodbuda za Slovence v Miljah. Slovenščina v Porabju tudi kot jezik zaposlovanja. Koroški študenti kritični do nove črno modre avstrijske vlade. Mladi v Gorskem kotarju za več povezovanja.

Komisija RTV Slovenija za programske vsebine, povezane s Slovenci v sosednjih državah, je ob izteku mandata sprejela osnutek akcijskega načrta. Kaj prinaša, boste slišali v tokratni oddaji. S predsednikom SKGZ Rudijem Pavšičem se pogovarjamo tudi o krizi finančnega holdinga KB 1909 in posledicah za slovensko skupnost v Italiji.

Ustavimo se v Miljah, kjer so Slovenci z vpisom v občinski statut dobili nov zagon, in v Monoštru, na sprejemu pri generalnem konzulu Borisu Jesihu.

Potegnemo črto pod Slovenske dneve, ki jih je v Celovcu pripravil študentski klub. Predsednik kluba slovenskih študentov in študentk  Andi Smrtnik je zadovoljen, saj so dnevi uspeli. Manj pa je zadovoljen z novo črno modro avstrijsko zvezno vlado. Tudi o tem več v tokratni oddaji.

Z učiteljico slovenščine v Gorskem kotarju Mirjano Žagar pa se pogovarjamo tudi o njeni ljubezni do slovenskega jezika in  kulture ter o mladih, ki ne najdejo svojega mesta v društvih.

 

Prvi