Ksenija Dobrila nova predsednica o vlogi SKGZ, filozofinja Nadežda Čačinović o položaju žensk na Hrvaškem, Koroška poje v poklon Pavletu Kernjaku, Stric Geza gre v Zaturce tudi v porabskem narečju

Čas sprememb je bilo geslo 27. deželnega kongresa Slovenske kulturno gospodarske zveze. Kakšne bodo spremembe in kakšno je sporočilo kongresa, nas zanima v tokratni oddaji.

Ob 8.marcu – dnevu žensk – je slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem pripravilo tradicionalno okroglo mizo o položaju žensk nekoč in danes. Kot vsako leto jo je tudi letos vodila slovensko-hrvaška filozofinja, feministka in ena najvidnejših članic hrvaške akademske skupnosti, profesorica Nadežda Čačinović. Kakšen je položaj žensk na Hrvaškem danes? Ne prav spodbudne, pravi, toda časi se spreminjajo.

V Celovcu prisluhnemo koncertu Koroška poje, na katerem so se male vokalne skupine poklonile skladatelju in zborovodji Pavletu Kernjaku.

V Monoštru pa prelistamo roman pisatelja Štefana Kardoša z naslovom Stric Geza gre v Zaturce, prenesen tudi v porabsko slovensko narečje.

Prisluhnite!

Prvi