Kaj prinaša novo šolsko leto v Furlaniji Julijski krajini in na Hrvaškem, 30 let Mohorjeve ljudske šole v Celovcu in prva tehnična delavnica v Šentjanžu v Rožu, podpora porabskih Slovencev Lendavi

Tokratno oddajo zaznamuje predvsem začetek novega šolskega leta pri rojakih v Furlaniji Julijski krajini, na avstrijskem Koroškem in Hrvaškem.

Ustavimo se na Mohorjevi ljudski šoli v Celovcu, prvi zasebni dvojezični šoli, ki je bila ustanovljena pred 30 leti. Kako tam poteka pouk, od kod prihajajo učenci in kako je urejeno financiranje zasebne šole z javnim učnim programom, nas zanima v tokratni oddaji.

Pridružimo se udeležencem prve gledališko koncertne tehnične delavnice v Šentjanžu v Rožu, ki se je sklenila s koncertom rock skupine Bališ. Bilo je hrupno, kot se za to skupino spodobi.

Porabski Slovenci podpirajo kandidaturo Lendave za Evropsko prestolnico kulture in računajo, da bo to še okrepilo stike z matično domovino. Pred oktobrskimi lokalnimi volitvami na Madžarskem pa računajo tudi na večje zanimanje rojakov za vpis v volilne imenike.

Zakaj? Prisluhnite oddaji!

 

Mateja Železnikar