Teden se je iztekal še bolj mrakobno in brezizhodno od svojega prvonovembrskega začetka. Iz dneva v dan bolj nemočno smo beležili rekorde števila okuženih s covidom in iskali ekipe za oskrbo kritično bolnih. Spet smo se z dvignjenimi obrvmi spraševali o vlogi stroke in znanosti pri ključnih družbenih odločitvah in razčiščevali nespodobne sprege politike in gospodarstva. Tudi sporočila iz Otoka so marsikje zbujala nezaupanje: kako učinkovito in kako pravično bo po Glasgowu ukrepanje proti podnebnim spremembam pri nas in na globalni ravni; bodo ribiči v britansko-francoskem sporu poraženci ali zmagovalci? Kritični pregled tedna tokrat s Tomažem Celestino.

O nemoči ob rekordnem širjenju okužb, nemoči pri spopadanju s podnebnimi spremembami in nemoči ob stikih gospodarstva in politike

Teden se je iztekal še bolj mrakobno in brezizhodno kot prvega novembra. Iz dneva v dan bolj nemočno smo dosegali rekorde števila okuženih s koronavirusom in iskali bolnišnične ekipe za oskrbo kritično bolnih. Spet smo se z dvignjenimi obrvmi spraševali o vlogi stroke in znanosti pri ključnih družbenih odločitvah in razčiščevali nespodobne stike politike in gospodarstva. Tudi sporočila z Otoka so marsikje vzbujala nezaupanje: kako učinkovito in kako pravično bo po Glasgowu ukrepanje proti podnebnim spremembam pri nas in na globalni ravni; bodo ribiči v britansko-francoskem sporu poraženci ali zmagovalci? Spraševali smo se tudi, ali je Bosna in Hercegovina res blizu razpada? Kritični pregled tedna tokrat s Tomažem Celestino.

Tomaž Celestina