Državni zbor delovni teden začenja z obravnavo druge od štirih vloženih interpelacij proti ministrom vlade Janeza Janše. Tokrat se bo zagovarjal minister za pravosodje Marjan Dikaučič, minister z najkrajšim stažem v tej vladi – interpelacijo so vložili v manj kot 100 dneh njegovega ministrovanja. Očitki: med drugim neimenovanje evropskih delegiranih tožilcev, sodelovanje pri sprejemanju predpisov, ki posegajo v človekove pravice, tudi neplačilo komunalnega prispevka in izogibanje sodišču.

O razmerah v pravosodju se bo Jolanda Lebar pogovarjala s predstavniki pravosodja, ob pomoči ogašanj naše parlamentarne ekipe pa bomo spremljali tudi poslansko razpravo in ministrov zagovor v državnem zboru. Tam bosta Nataša Mulec in Tomaž Celestina.

Gostje:
- Vesna Bergant Rakočevič, predsednica sodniškega društva,
- Boštjan Valenčič, predsednik društva tožilcev,
- profesorjem Marko Novak, nekdanji predsednik Sodnega sveta.

S strokovnjaki ocenjujemo razmere v pravosodju in odgovornost politike ter spremljamo parlamentarno razpravo o interpelaciji pravosodnega ministra.

Državni zbor je delovni teden začel z obravnavo druge od štirih vloženih interpelacij proti ministrom vlade Janeza Janše. Tokrat se je zagovarjal minister za pravosodje Marjan Dikaučič, minister z najkrajšim stažem v tej vladi – interpelacijo so vložili v manj kot 100 dneh njegovega ministrovanja. Očitki: med drugim neimenovanje evropskih delegiranih tožilcev, sodelovanje pri sprejemanju predpisov, ki posegajo v človekove pravice, tudi neplačilo komunalnega prispevka in izogibanje sodišču.

O razmerah v pravosodju se je Jolanda Lebar pogovarjala s predstavniki pravosodja, ob pomoči oglašanj naše parlamentarne ekipe smo spremljali tudi poslansko razpravo in ministrov zagovor v državnem zboru. Od tam se je oglašal Tomaž Celestina.

Gostje:
Vesna Bergant Rakočevič, predsednica sodniškega društva,
Boštjan Valenčič, predsednik društva tožilcev,
– profesor Marko Novak, nekdanji predsednik Sodnega sveta.

Jolanda Lebar