Ukrajino je zaradi vojne zapustilo že prek 5,5 milijona ljudi. V Slovenijo jih je pribežalo več kot pet tisoč. Kako se ukrajinski begunci vključujejo v našo družbo? Koliko jih že ima status začasne zaščite, ki jim omogoča, da se zaposlijo ali zaprosijo za denarno pomoč? Kje se bodo lahko zaposlili? Predvsem pa, kako je poskrbljeno za otroke in kako se vključujejo v vrtce in šole? O tem voditeljica Lucija Dimnik Rikić z gosti v studiu. Pogovarjali smo se tudi z Ukrajincem Evgenijem, ki že 17 let živi v Sloveniji, dopisnica Nina Brus pa je pripravila reportažo iz azilnega doma.

Gostje:
- Katarina Štrukelj, direktorica urada za oskrbo in integracijo migrantov,
- Robert Modrijan z Zavoda za zaposlovanje,
- Karmen Cunder, ravnateljica Osnovne šole 8 talcev v Logatcu,
- Primož Jamšek iz Slovenske filantropije.

So se udejanjile optimistične napovedi o hitri dodelitvi pomoči in zaposlitvi ter enostavni vključitvi otrok v vrtce in šole?

Ukrajino je zaradi vojne zapustilo že več kot 5,5 milijona ljudi. V Slovenijo jih je pribežalo več kot pet tisoč. Kako se ukrajinski begunci vključujejo v našo družbo? Koliko jih že ima status začasne zaščite, ki jim omogoča, da se zaposlijo ali zaprosijo za denarno pomoč? Kje se bodo lahko zaposlili? Predvsem pa, kako je poskrbljeno za otroke in kako se vključujejo v vrtce in šole? O tem voditeljica Lucija Dimnik Rikić z gosti v studiu. Pogovarjali smo se tudi z Jevgenijem Gorešnikom, Ukrajincem, ki že 17 let živi v Sloveniji, dopisnica Nina Brus pa je pripravila reportažo iz azilnega doma.

Gostje:
Katarina Štrukelj, direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov,
Robert Modrijan z Zavoda za zaposlovanje,
 Karmen Cunder, ravnateljica Osnovne šole 8 talcev v Logatcu,
Primož Jamšek s Slovenske filantropije.

Lucija Dimnik Rikić