To zimo je v gorah vse več obiskovalcev, dobro opremljenih, a tudi neizkušenih in slabo telesno pripravljenih. Večji obisk povečuje tudi število tragičnih nesreč. Gorski reševalci, Planinska zveza, policija in gorski vodniki svetujejo, svarijo, priporočajo previdnost in odgovornost. To dvoje bi moralo biti na prvem mestu, a žal sedanje zdravstvene razmere in družbena omrežja spreminjajo tudi zavedanje o nevarnostih in spoštovanju gora. Gorski reševalci pa so ob nesrečah v zahtevnih razmerah izpostavljeni novim tveganjem in psihičnim pritiskom. O tem, kako naprej, voditeljica Aljana Jocif s sogovorniki.

Gostje:
- Janez Rozman, predsednik Gorsko reševalne zveze Slovenije,
- Martin Šolar, podpredsednik Planinske zveze Slovenije,
- Rok Zalokar, gorski vodnik,
- Peter Markič, psiholog in gorski reševalec.

Je zaradi covida-19 v gorah več nepremišljenih avanturistov? Bi bilo nesreč manj, če bi uvedli posebno zavarovanje ali (delno) kritje stroškov reševanja?

To zimo je v gorah vse več obiskovalcev, dobro opremljenih, a tudi neizkušenih in slabo telesno pripravljenih. Večji obisk povečuje tudi število tragičnih nesreč. Gorski reševalci, Planinska zveza, policija in gorski vodniki svetujejo, svarijo, priporočajo previdnost in odgovornost. To dvoje bi moralo biti na prvem mestu, a žal zdravstvene razmere in družabna omrežja spreminjajo tudi zavedanje o nevarnostih in spoštovanju gora. Gorski reševalci pa so ob nesrečah v zahtevnih razmerah izpostavljeni novim tveganjem in psihičnim pritiskom. O tem, kako naprej, voditeljica Aljana Jocif s sogovorniki v terenski oddaji s sedeža GRZS v Kranju.

Gostje:
Janez Rozman, predsednik Gorsko reševalne zveze Slovenije,
Martin Šolar, podpredsednik Planinske zveze Slovenije,
Rok Zalokar, gorski vodnik,
Peter Markič, psiholog in gorski reševalec.

Aljana Jocif