Spremembe štirih medijskih zakonov, o katerih smo razpravljali to poletje, so večinoma ocenjene kot nesprejemljive, neprimerne, celo škodljive in nevarne. Kako na ministrstvu za kulturo odgovarjajo na pripombe in številne pozive k umiku slabo pripravljenih predlogov? Kaj v teh kriznih časih doživlja, potrebuje in pričakuje slovenski medijski svet?

O vsem tem voditeljica Tatjana Pirc in gostje:
- Ivan Oven, ki na ministrstvu za kulturo vodi direktorat za medije;
- Leo Oblak, ustanovitelj družbe Infonet, ki se v okviru Medijske zbornice pri GZS ukvarja s področjem zakonodaje;
- Taja Topolovec, soustanoviteljica in direktorica medija Pod črto;
- novinarka STA Alenka Potočnik, podpredsednica Sindikata novinarjev Slovenije.

Svoje mnenje o predlaganih posegih v medijske predstavita tudi
- dr. Tanja Kerševan Smokvina, strokovnjakinjo za medijske politike, nekdanja državna sekretarko na ministrstvu za kulturo, in
- Urban Korenjak, predsednik združenja medijev pri Slovenski oglaševalski zbornici.

Ostre kritike predlaganih posegov v medijsko zakonodajo

Spremembe štirih medijskih zakonov, o katerih smo razpravljali to poletje, so večinoma ocenjene kot nesprejemljive, neprimerne, celo škodljive in nevarne. Kako na ministrstvu za kulturo odgovarjajo na pripombe in številne pozive k umiku slabo pripravljenih predlogov? Kaj v teh kriznih časih doživlja, potrebuje in pričakuje slovenski medijski svet? O vsem tem voditeljica Tatjana Pirc z gosti.

V pogovoru so sodelovali: Ivan Oven, ki na ministrstvu za kulturo vodi direktorat za medije; Leo Oblak, ustanovitelj družbe Infonet, ki se v okviru Medijske zbornice pri GZS ukvarja s področjem zakonodaje; Taja Topolovec, soustanoviteljica in direktorica medija Pod črto; novinarka STA Alenka Potočnik, podpredsednica Sindikata novinarjev Slovenije. Za mnenje o predlaganih posegih v medijske zakone smo vprašali tudi dr. Tanjo Kerševan Smokvina, strokovnjakinjo za medijske politike, nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kulturo, in Urbana Korenjaka, predsednika združenja medijev pri Slovenski oglaševalski zbornici.

Pripombe RTV Slovenija na predloge medijske zakonodaje je vodstvo predstavilo dopoldne.

Tatjana Pirc