Dolina Soče se v zadnjih letih utrjuje kot vodilna slovenska destinacija za aktiven oddih. Po rekordnih številkah, ko so leta 2019 v tolminski, kobariški in bovški občini skupaj zabeležili 850.000 prenočitev, so jih v lanski, z epidemijo zaznamovani sezoni, slabo tretjino manj – dobrih 620.000. Spremenila se je tudi struktura gostov, saj so lani - ravno obratno kot pretekla leta - domači turisti predstavljali skoraj polovico vseh gostov. Na eni strani je torej trend krepitve obiska, na drugi pa ukrepi zaradi epidemije - kako naj torej ponudba in infrastruktura v dolini sledita povpraševanju?

O vsem tem, o pomoči države turistični panogi, evropskih sredstvih in o pričakovanjih za letošnjo sezono v Studiu ob 17h v živo iz Kobarida. Gostiteljica je naša dopisnica iz Posočja Mariša Bizjak, gostje pa:
- Vilijam Kvalič, direktor zavoda za turizem Dolina Soče,
- Marko Pretner, vodja Informacijskega središča TNP Dom Trenta, ekološka kmetija pri Plajerju,
- Filip Hrovat, Bovec šport center,
- Maja Roš Kanellopulos, hiške Nebesa na Livku,
- Matej Gorjan, hotel Zlata Ribica.

V živo iz Kobarida o tem, kako usmerjati turizem ene najhitreje rastočih destinacij v Sloveniji in kako je nanj vplivala epidemija

Dolina Soče se v zadnjih letih utrjuje kot vodilna slovenska destinacija za dejaven oddih. Po rekordnih številkah, ko so leta 2019 v tolminski, kobariški in bovški občini skupaj imeli 850.000 prenočitev, so jih v lanski, z epidemijo zaznamovani sezoni slabo tretjino manj, dobrih 620.000. Spremenila se je tudi struktura gostov, saj so lani, ravno nasprotno kot prejšnja leta, domači turisti predstavljali skoraj polovico vseh gostov. Na eni strani je torej trend krepitve obiska, na drugi pa ukrepi zaradi epidemije. Kako naj torej ponudba in infrastruktura v dolini sledita povpraševanju?

O vsem tem, o pomoči države turistični panogi, o evropskih sredstvih in o pričakovanjih za letošnjo sezono v Studiu ob 17.00 v živo iz Kobarida. Gostiteljica je naša dopisnica iz Posočja Mariša Bizjak, gostje pa:
Vilijam Kvalič, direktor zavoda za turizem Dolina Soče,
Marko Pretner, vodja Informacijskega središča TNP Dom Trenta, ekološka kmetija pri Plajerju,
Filip Hrovat, Bovec šport center,
Maja Roš Kanellopulos, hiške Nebesa na Livku,
Matej Gorjan, hotel Zlata Ribica.

Oddaja je del projekta Tu EU – moč javnosti, ki ga podpira Evropski parlament.

Prvi