V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo, veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj izstopajoče. A za vsako vprašanje je dobro najti odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite odgovor iz prve roke. Na Prvem, vsak delavnik med 8.95 in 8.30.

Sezona peke na žaru lahko traja vse leto

Kislo majsko vreme ni ovira za žar navdušence. Če vam je spodletelo na začetku, ne obupajte, že naslednja peka na žaru vas lahko povzdigne v lokalnega žar mojstra. Za začetek pa nekaj dobrih nasvetov. Kako izbrati pravi žar, kako ga pravilno ogreti in kateri pripomočki so nepogrešljivi pri pripravi jedi na žaru? Kaj moramo vedeti o mesu za peko na žaru, kdaj in s čim ga mariniramo? Ali so BBQ omake rešitev, dodana vrednost ali zgolj kamuflaža? Naš gost je bil poznavalec in raziskovalec peke na žaru Matej Stipanič.

Bojan Leskovec