Kot rojstni dan prave moderne pice se omenja leto 1889. Od takrat sta se priljubljenost te jedi, pa tudi domišljija picopekov in ljubiteljev kulinarike zelo razvili. Poleg margerite tako v spodobni piceriji najdemo še celo vrsto pic z drugimi sestavinami. Veliko ljubiteljev kulinarike pa si pice speče tudi v domačem okolju. V zadnjem letu se je med najbolj zagnanimi ljubitelji pice razširilo tudi zanimanje za prenosne pečice. Kako pico pravilno speči in na kaj vse je treba biti pozoren pri izbiri vsebin? O tem v četrtkovem svetovalnem servisu, ko bo na vprašanja odgovarjal poznavalec pic Andrej Jamnik.

V zadnjem letu se je med najbolj zagnanimi ljubitelji pice razširilo zanimanje za prenosne pečice

Kot rojstni dan prave moderne pice se omenja leto 1889. Od takrat sta se priljubljenost te jedi, pa tudi domišljija picopekov in ljubiteljev kulinarike,  zelo razvili. Poleg margerite tako v spodobni piceriji najdemo še cel nabor pic z drugimi sestavinami. Veliko ljubiteljev kulinarike pa si pice speče tudi v domačem okolju. V zadnjem letu se je med najbolj zagnanimi ljubitelji pice razširilo tudi zanimanje za prenosne pečice. Kako pico pravilno speči in na kaj vse je treba biti pozoren pri izbiri vsebin?  Na vsa vprašanja odgovarja poznavalec pic Andrej Jamnik.

Marko Rozman