Fižol, stročnica, ki je v naše kraje prišla iz Amerike pred približno 150 leti, je postala pomembna stalnica vsakodnevne prehrane. O vrstah in vsestranski uporabnosti fižola bomo govorili v četrtkovem Svetovalnem servisu po osmi na Prvem. Od jedi z zgodnjim fižolom in klasik na žlico, prek rižote s stročjim fižolom do fižolove torte in potice, nas bo popeljala magistrica Andreja Škrabec, avtorica knjige o fižolu. Svoja vprašanja lahko zapišete tudi na spletni strani prvi.rtvslo.si.

Fižol je najpomembnejša zrnata stročnica za prehrano ljudi na svetu.

Fižol, stročnica, ki je v naše kraje prišla iz Amerike pred približno 150 leti, je postala pomembna stalnica vsakodnevne prehrane. O vrstah in vsestranski uporabnosti fižola bomo govorili v četrtkovem Svetovalnem servisu po osmi na Prvem. Od jedi z zgodnjim fižolom in klasik na žlico, prek rižote s stročjim fižolom do fižolove torte in potice, nas bo popeljala magistrica Andreja Škrabec, avtorica knjige o fižolu.

Bojan Leskovec