Koronavirus je tudi ta teden prinesel rekorde doma in po Evropi. Sprašujemo se o utemeljenosti vtisa, da na drugi val nismo bili dovolj pripravljeni, in poudarjamo pomen spoštovanja osnovnih zaščitnih ukrepov. Komentiramo vladne predloge za centralizacijo neodvisnih agencij in državnega premoženja, na to pa se opozicija odziva s poskusi povezovanja. Predstavljamo novega kmetijskega ministra ter odzive na Nobelovo nagrado za mir Programu za hrano. Razmišljamo o dolgoročnih posledicah koroškega plebiscita pred sto leti ter nedavnih razsodb glede tujih univerz na Madžarskem in glede skrajne desnice v Grčiji. O teh in drugih ključnih dogodkih tedna ob petih na Prvem z Darjo Groznik.

Komentiramo drugi val koronavirusa, centralizacijo agencij, Nobelovo nagrado za mir, stoletnico koroškega plebiscita, razsodbo o univerzah na Madžarskem.

Koronavirus je tudi ta teden prinesel rekorde doma in po Evropi. Sprašujemo se o utemeljenosti vtisa, da na drugi val nismo bili dovolj pripravljeni, in poudarjamo pomen spoštovanja osnovnih zaščitnih ukrepov. Komentiramo vladne predloge za centralizacijo neodvisnih agencij in državnega premoženja, na kar se opozicija odziva s poskusi povezovanja. Predstavljamo novega kmetijskega ministra ter odzive na Nobelovo nagrado za mir Programu za hrano. Razmišljamo o dolgoročnih posledicah koroškega plebiscita pred sto leti ter nedavnih razsodb glede tujih univerz na Madžarskem in glede skrajne desnice v Grčiji. O teh in drugih ključnih dogodkih tedna ob petih na Prvem z Darjo Groznik.

Darja Groznik