Končuje se nov teden, v katerem epidemija ni popustila. Ostri ukrepi bodo veljali vsaj še teden ali dva. Sprašujemo se, ali bodo prinesla rezultate hitra testiranja v zdravstvu in domovih za starejše ter se veselimo spodbudnih novic o razvijanju cepiv. Komentiramo šesti sveženj pomoči gospodarstvu in preverjamo načrte o sedmem, namenjenem izhodu iz krize. Tudi ukrepanje Slovenije bo v prihodnje odvisno od pravočasne potrditve zajetnega finančnega svežnja Evropske unije, še vedno blokiranega zaradi razhajanj o upoštevanju vladavine prava. V oddaji tudi o povolilni sagi v Združenih državah Amerike in izplenu virtualnega knjižnega sejma. Kritični pregled tedna z Robertom Škrjancem.

Epidemija vztraja, omejitve podaljšane, šesti sveženj ukrepov sprejet, evropski finančni sveženj še vedno blokiran, premiki v ameriški povolilni sagi

Končuje se nov teden, v katerem epidemija ni popuščala. Ostri ukrepi bodo veljali vsaj še teden ali dva. Sprašujemo se, ali bodo prinesla rezultate hitra testiranja v zdravstvu in domovih za starejše, ter se veselimo spodbudnih vesti o razvijanju cepiv. Komentiramo šesti sveženj pomoči gospodarstvu in preverjamo načrte o sedmem, namenjenem izhodu iz krize. Tudi ukrepanje Slovenije bo v prihodnje odvisno od pravočasne potrditve zajetnega finančnega svežnja Evropske unije, še vedno blokiranega zaradi razhajanj o upoštevanju vladavine prava. V oddaji tudi o povolilni sagi v Združenih državah Amerike in izplenu virtualnega knjižnega sejma. Kritični pregled tedna z Robertom Škrjancem.

Robert Škrjanc