Teden, zaznamovan s prvim snegom in prihodom prvega decembrskega dobrega moža, je s črno statistiko obolelih in umrlih zaradi covida - 19 razblinil upe o odpravljanju omejitev. Že tako negotove razmere je zapletla še odločitev ustavnega sodišča glede veljavnosti vladnih sklepov o šolanju na daljavo. V oddaji spremljamo tudi oblikovanje šestega svežnja pomoči podjetjem in gospodinjstvom ter komentiramo izvolitev novega vodstva stranke Desus. Napeto je tudi v Evropski uniji, v kateri sredi pandemije v hudi časovni stiski iščejo kompromise za financiranje okrevanja in trgovanje z Britanci po njihovem dokončnem slovesu. Kritični pregled tedna z Rajko Pervanje.

Zakaj ni rahljanja protikoronskih omejitev, kakšne pomoči čakajo podjetja in ljudi v sedmem svežnju, kdo in kako bo vodil Desus in kako težko je kovati evropske kompromise o denarju in trgovanju

Teden, zaznamovan s prvim snegom in prihodom prvega decembrskega dobrega moža, je s črno statistiko obolelih in umrlih zaradi covida-19 razblinil upe o odpravljanju omejitev. Že tako negotove razmere je zapletla še odločitev ustavnega sodišča glede veljavnosti vladnih sklepov o šolanju na daljavo. V oddaji spremljamo tudi oblikovanje sedmega svežnja pomoči podjetjem in gospodinjstvom ter komentiramo izvolitev novega vodstva stranke Desus. Napeto je tudi v Evropski uniji, kjer sredi pandemije v hudi časovni stiski iščejo kompromise za financiranje okrevanja in za trgovanje z Britanci po njihovem dokončnem slovesu. Kritični pregled tedna z Rajko Pervanje.

Rajka Pervanje