Želite na enem mestu izvedeti vse o najpomembnejših dogodkih, ki so zaznamovali iztekajoči se teden doma in po svetu? Nič ne uide Tedenskemu aktualnemu mozaiku. Analize, komentarji, pogovori, pogledi od blizu in daleč na politiko, gospodarstvo, mednarodne zadeve, socialne teme, kulturo, znanost, šport ... Vsako soboto ob 17.05 na Prvem.

Namesto običajnega veselega decembra komentiramo domače poskuse za zrušitev vlade, ponesrečene bitke z epidemijo in evropskimi sodnimi mlini ter sladke zmage v Ameriki in na Goriškem

Teden je zaznamovalo izstopanje Erjavčevega Deususa iz vladne koalicije in preštevanje glasov za morebitno konstruktivno nezaupnico Janševi vladi. Zaradi tega se je na vrhuncu drugega vala epidemije poslovil zdravstveni minister Gantar. Analiziramo priprave na množično testiranje in skorajšnje cepljenje ter kolebanje med zaostrovanjem in sproščanjem prepovedi in omejitev med skorajšnjimi prazniki. Vlada se je odločila za slednje, spet je stekel javni promet in nekatere storitve. Ali bodo šli vsaj nekateri učenci z novim letom spet v razrede, še ni potrjeno, so pa prilagodili maturo. V oddaji komentiramo še dve izgubljeni evropski sodni bitki, tokrat na bančnem področju, elektorsko potrditev novega ameriškega predsednika Josepha Bidena ter veselje na Goriškem ob imenovanju za evropsko prestolnico kulture 2025. Kritični pregled tedna s Sandro Krišelj.

Sandra Krišelj