Divjanje Trumpovih privržencev po sobanah ameriškega kongresa je ta teden zasenčilo celo mukotrpno bitko s koronavirusom na skorajda celotni severni polobli. V oddaji osvetljujemo razloge za dogodke na Kapitolu, posledice in izzive za novega predsednika Bidna. V ospredje postavljamo prve izkušnje s cepljenjem proti covidu-19, razočaranje zaradi nadaljnjega zaprtja šol in prenovljen načrt za sproščanje omejitev. Pojasnjujemo, zakaj je bila zadolžitev Slovenije za financiranje pomoči zaradi epidemije zgodovinska. Pa tudi o tem, kako nevarna je odločitev Irana o dodatnem bogatenju urana ter da ustanovitelj Wikileaksa Assange ne bo niti izročen niti izpuščen. Kritični pregled tedna ob petih na Prvem z Marjanom Vešligajem.

O napadu na Kapitol in zmagi Bidna, poprazničnih covidnih rekordih, še naprej zaprtih učilnicah ter dilemah glede cepljenja in testiranja

Divjanje Trumpovih privržencev po sobanah ameriškega kongresa je ta teden zasenčilo celo mučno bitko s koronavirusom na skorajda celotni severni polobli. V oddaji osvetljujemo razloge za dogodke na Kapitolu, posledice in izzive za novega predsednika Bidna. V ospredje postavljamo prve izkušnje s cepljenjem proti covidu-19, razočaranje zaradi nadaljnjega zaprtja šol in prenovljen načrt za sproščanje omejitev. Pojasnjujemo, zakaj je bila zadolžitev Slovenije za financiranje pomoči zaradi epidemije zgodovinska. Pa tudi o tem, kako nevarna je odločitev Irana o dodatnem bogatenju urana ter da ustanovitelj Wikileaksa Assange ne bo niti izročen niti izpuščen. Kritični pregled tedna ob petih na Prvem z Marjanom Vešligajem.

Marjan Vešligaj