Epidemiološka slika v državi se postopno izboljšuje in krepi upanje, da bodo šole vendarle kmalu odprle vrata za vse in ne bomo več omejeni na občine oziroma regije. To sta ukrepa, ki sta ljudi najbolj bolela in ki jima očitno tudi stroka ni bila naklonjena. Predolgo zaprte šole so tudi eden od očitkov v interpelaciji proti šolski ministrici Simoni Kustec, še ostrejše puščice pa so v petek letele proti tretjemu interpeliranemu ministru, Vasku Simonitiju, pristojnemu za kulturo in medije. V oddaji o posledicah epidemije in zaprtja dejavnosti za zaposlene. Jo bosta res srednji in višji sloj preživela brez večjih prask, na robu družbe pa se bo še bolj razrasla revščina? Preverjamo, kaj bo ob strogih mejnih ukrepih z delavci, ki se vsak dan vozijo na delo v sosednje države. Z zanimanjem spremljamo, ali bo slavni Mario Draghi uspel sestaviti novo italijansko vlado in kaj bodo prinesli ruski protesti. Končujemo pa v luči prihajajočega kulturnega praznika – s Prešernovimi nagrajenci. Kritični pregled tedna s Snežano Ilijaš.

O rahljanju ukrepov, šolarjih in študentih. O interpelacijah doma, sestavljanju vlade pri sosedih in spodkopavanju vlade v Kremlju. O revščini in vrhunskih umetnikih.

Epidemična slika v državi se postopno izboljšuje in krepi se upanje, da bodo šole vendarle kmalu odprle vrata za vse in ne bomo več omejeni na občine oziroma regije bivanja. Ta ukrepa najtežje upoštevamo in jima očitno tudi stroka ni bila naklonjena. Predolgo zaprte šole so tudi eden od očitkov v interpelaciji zoper šolsko ministrico Simono Kustec, še ostrejše puščice pa so v petek letele proti tretjemu interpeliranemu ministru, Vasku Simonitiju, pristojnemu za kulturo in medije. V oddaji o posledicah epidemije in zaprtja dejavnosti za zaposlene. Jo bosta res srednji in višji sloj preživela brez večjih prask, na robu družbe pa se bo še bolj razrasla revščina? Preverjamo, kaj bo ob ostrih mejnih ukrepih z delavci, ki se vsak dan vozijo na delo v sosednje države. Z zanimanjem spremljamo, ali bo slavni Mario Draghi uspel sestaviti novo italijansko vlado in kaj bodo prinesli ruski protesti. Končujemo pa v luči ponedeljkovega kulturnega praznika – s Prešernovimi nagrajenci. Kritični pregled tedna s Snežano Ilijaš.

Snežana Ilijaš