Želite na enem mestu izvedeti vse o najpomembnejših dogodkih, ki so zaznamovali iztekajoči se teden doma in po svetu? Nič ne uide Tedenskemu aktualnemu mozaiku. Analize, komentarji, pogovori, pogledi od blizu in daleč na politiko, gospodarstvo, mednarodne zadeve, socialne teme, kulturo, znanost, šport ... Vsako soboto ob 17.05 na Prvem.

O nevarnem darilu z zdravniškega dopusta v Afriki, dragem gospodarskem okrevanju, zavajanju političnih potrošnikov in težavnih evropskih odnosih s tujino

Zanos ob sprostitvi ukrepov za omejevanje covida je prispeval k zastoju pri zniževanju števila okužb, Obalno-kraška regija je spet v rdečem svežnju omejitev. Pomembno je, da bodo osnovnošolci v ponedeljek spet v učilnicah. Skrbi širjenje novih različic virusa, skrb vzbujajoča je neodgovornost zdravnika, ki je kljub javnim tveganjem dopustoval v Afriki in k nam prinesel južnoafriško različico, proti kateri naj bi bila doslej odobrena cepiva bolj ali manj nemočna. V oddaji tudi o bruseljskih očitkih farmacevtskim podjetjem glede proizvodnje cepiv, pa o evropskih sankcijah proti Rusiji in evropskih poskusih reševanja iranskega jedrskega sporazuma. Z Brusljem so tako ali drugače povezani tudi domača politična preigravanja in načrti za okrevanje našega gospodarstva. Tudi o tem v kritičnem pregledu tedna z Matjažem Troštom.

Matjaž Trošt