Ob četrtkih zvečer smo v ciklu oddaj Pesem v žepu poslušali glasbeno-dokumentarne oddaje, v katerih so svoje poglede na velikega slovenskega kantavtorja razkrivali njegovi prijatelji in soustvarjalci. Sedem imen za sedemdeset let, ki bi jih letos praznoval Tomaž Pengov in precej več kot sedem zgodb. Več kot leto dni jih je zbirala avtorica projekta Teja Klobčar. Pred koncertom "Kamor greš ..." na Ljubljanskem gradu Tomaža Pengova spoznamo še v Torkovem kvizu!

Pred koncertom "Kamor greš ..." na Ljubljanskem gradu

Ob četrtkih zvečer smo v ciklu oddaj Pesem v žepu poslušali glasbeno-dokumentarne oddaje, v katerih so svoje poglede na velikega slovenskega kantavtorja razkrivali njegovi prijatelji in soustvarjalci. Sedem imen za sedemdeset let, ki bi jih letos praznoval Tomaž Pengov in precej več kot sedem zgodb. Več kot leto dni jih je zbirala avtorica projekta Teja Klobčar in izvedela marsikaj. Tudi to, da je bil Tomaž Pengov organizator prve ekološke akcije v Sloveniji:

“Šlo je za protest zoper sekanje drevja, lip in drugih drevesnih vrst, na Vegovi cesti in v stari Ljubljani. In spomnim se, da je Tomaž takrat napisal Lorcov verz ‘Zeleno, ki te ljubim, zeleno’ na neko fasado…”

Boris A. Novak, pogovor za Pesem v žepu

Ali pa razmišljanja o legendarnem prvencu Odpotovanja iz leta 1973:

“Odpotovanja so bila ena kemija – to je izpljunil v izdelek, ki ga ni mogel več preseči.”

Aco Razbornik, pogovor za Pesem v žepu

Veliki finale – koncert pesmi Tomaža Pengova, ki bodo zazvenele v novi preobleki, bo v četrtek na Ljubljanskem gradu in v neposrednem (tudi video) prenosu na Prvem.

Nadia Petauer, Teja Klobčar