Brez varčevanja ne gre. Če si ga seveda lahko privoščimo. In če znamo pravilno varčevati, pa ne le z denarjem. Za nasvete, kako pravilno in smiselno varčevati, se obračamo k strokovnjakom za različna področja, zanima pa nas tudi, kako varčujete vi, spoštovani poslušalci. Doma, v službi, kjer koli. O svojih varčevalnih navadah nam pišite na elektronski naslov radioprvi@rtvslo.si ali na naslov Radio Slovenija, Prvi program, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana s pripisom Varčujmo s Prvim. Nasvete boste slišali v oddaji vsak ponedeljek ob 7.40 na Prvem.

Produkt slovenskega znanja, ki temelji na blockchain tehnologiji, končnemu porabniku lahko prinese nižji račun za električno energijo

Slovenska platforma SunContract predstavlja stičišče proizvajalcev in potrošnikov električne energije. Soustanovitelj in direktor platforme SunContract Gregor Novak slikovito ponazori:

"Gre za energetsko tržnico. Če se na tržnicah lahko prodajajo jabolka in krompir, zakaj se ne bi še električna energija. Pomembno je, da lahko na njej sodeluje vsakdo."

Bojan Leskovec