Brez varčevanja ne gre. Če si ga seveda lahko privoščimo. In če znamo pravilno varčevati, pa ne le z denarjem. Za nasvete, kako pravilno in smiselno varčevati, se obračamo k strokovnjakom za različna področja, zanima pa nas tudi, kako varčujete vi, spoštovani poslušalci. Doma, v službi, kjer koli. O svojih varčevalnih navadah nam pišite na elektronski naslov radioprvi@rtvslo.si ali na naslov Radio Slovenija, Prvi program, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana s pripisom Varčujmo s Prvim. Nasvete boste slišali v oddaji vsak ponedeljek ob 7.40 na Prvem.

Zakaj bi se vračali k nedenarnemu poslovanju, če pa so si naši predniki denar zamislili kot menjalno sredstvo, ki olajša poslovanje?

Pred mesecem dni smo v rubriki Varčujemo s Prvim govorili o lokalnih valutah in med drugim slišali, da so lokalne valute zdravilo za spodbujanje lokalnega gospodarstva. Danes pa bomo spoznali spletno platformo Solido, to je trgovalni sistem, ki je nastal kot odgovor na razmere v katerih primanjkuje kupcev z dovolj veliko kupno močjo.

Bojan Leskovec