Tretjo vrečo sreče smo napolnili z glasbenimi dogodki leta 2021

Februarja je na finalu 71. festivala italijanske popevke zmagala rokovska zasedba Maneskin s pesmijo Zitti e buoni oziroma Tiho in pridni bodite. Festival v Sanremu je zaradi epidemije covida-19 prvič potekal brez občinstva.

Že vnaprej je bilo znano, da bo Slovenijo letos na tekmovanju za pesem Evrovizije zastopala Ana Soklič, ki je lani zaradi pandemije padel nastop v vodo, in tako njena Voda nikoli ni doživela pravega evrovizijskega odra. 27. februarja pa smo izvedeli, da bo Ana v Rotterdamu nastopila s pesmijo Amen.

Sredi maja se Ani Soklič s skladbo Amen, ki jo je izvedla v angleščini, s poudarjenim zborovskim delom, ni uspelo uvrstiti v finale letošnje Evrovizije. V izjavi za slovenske medije je dejala, da še vedno stoji za svojo skladbo, saj v glasbi vedno deluje na dolgi rok in ustvarja vsebine, ki preživijo čas.

23. maja so na finalu 65. tekmovanja za pesem Evrovizije slavili italijanski rockerji Maneskin s pesmijo Zitti E Buoni. Italija si je zmago priborila z glasovi občinstva, saj so nacionalne žirije več glasov namenile švicarskemu pevcu Gjon's Tearsu, ki je bil na koncu tretji.

Sredi marca je Taylor Swift na 63. podelitvi glasbenih nagrad grammy postala prva glasbenica v zgodovini, ki je trikrat osvojila nagrado za najboljši album leta, Beyonce pa se je v zgodovino zapisala kot dobitnica največjega števila grammyjev med izvajalkami.

Bojan Leskovec