Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 12.7.2022

00:00
Poročila
00:15
Ponovitev

Kot najstnik je sanjal, da bi imel »rock band«, da bi z njim in orkestrom nastopil na stadionu. Ali pa da bi pisal filmsko glasbo. Izpolnila se mu ni le ena, temveč kar obe želji. V oddaji Razkošje v glavi bomo spoznali glasbenika in skladatelja Tomaža Okrogliča Rousa, ki ga večina pozna kot klaviaturista skupine Siddharta, v zadnjem obdobju pa se je podpisal tudi pod glasbo v nekaj filmih, promocijskih videih in v nadaljevanki V imenu ljudstva. Z njim se je pogovarjala Špela Šebenik.

Avtor: Longyka

01:00
Poročila

Oblačila slavnih so od nekdaj pravi magnet za vse, ki se hočejo poistovetiti z občudovanja vrednimi vzorniki, pa naj bo iz sveta zabavne industrije, politike, umetnosti in še česa. Zanimiva je zgodba o usodi uniforme, ki naj bi pripadala nekdanjemu avstro-ogrskemu cesarju Francu Jožefu Prvemu in jo hranijo v Narodnem muzeju Slovenije. Nanjo so naleteli po naključju. Ob pripravah na odprtje velike razstave Znameniti Slovenci in njihova odlikovanja sta dr. Pavel Car, nekdanji direktor Narodnega muzeja Slovenije, in Marko Ličina iz Muzeja novejše zgodovine odšla v Pokrajinski muzej v Maribor. Tam sta v depoju opazila uniformo, ki je bila del razstave v Mariboru in so jo mariborski muzealci hoteli vrniti v Narodni muzej Slovenije. In tu se začne zgodba razpletati, prisluhnite ji v oddaji Nedeljska reportaža, njen avtor je Milan Trobič.

Avtor: Milan Trobič

02:00
Poročila

V današnjem popoldnevu pa gremo na lov. A ne na običajen lov, kjer bi oprezali za fazani in jerebicami ali kakšnim zajcem. Celo srnjad bo varna pred nami, da o vladarju naših gozdov -medvedu, sploh ne govorimo. Danes se spravimo uloviti samega kralja vse te favne, vsaj v oddaji Sledi časa, ki jo pod naslovom »štajerski lov na velike mačke« pripravlja Marko Radmilovič.

Avtor: Milan Trobič

03:00
Poročila
04:00
Poročila

Razširjena napoved oddaje Na današnji dan ob 12.05.

Avtor: Stane Kocutar

05:00
Poročila

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

06:00
Poročila
06:09
Golob
06:16
Šport

Promet je - tako kot vreme in nogomet - večna tema, na katero se po navadi spozna vsak. V Torkovem kvizu tokrat o "ležečih policajih" oz. kakor bi se pravilneje reklo in povedalo: hitrostnih ovirah. Kdaj so se grbine pojavile, katere vrste poznamo in ali bodo res nekoč v prihodnosti izginile s cest?

Avtor: Darja Pograjc

Agencija za energijo je z današnjim dnem sprožila prvo stopnjo zgodnjega opozarjanja za izredne razmere. Čeprav za zdaj ni težav z oskrbo s plinom, bi namreč zaradi morebitnega nižjega pretoka iz Rusije lahko nastale motnje pri oskrbi. V Agencije za energijo poudarjajo, da lahko največ storimo z zniževanjem porabe energije ter uporabljamo alternative plinu. Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je sicer zatrdil, da za zdaj motenj ni na vidiku, pričakuje pa enoten odziv evropskih držav v zvezi z energetsko krizo.
V oddaji tudi o tem:
- Premier Golob na prvi obisk v tujino v Berlin; ena od tem pogovorov tudi oskrba s plinom.
-Zadnje evropsko dejanje pred hrvaškim prevzemom evra s prihodnjim letom
- V nekaterih domovih za starejše zaradi pomanjkanja kadra ne sprejemajo novih stanovalcev.
- Tour po dnevu odmora v francoske Alpe; rumeno majico brani Pogačar.

Avtor: Prvi

07:40
Drugi pogled
08:00
Poročila

V torkovem Svetovalnem servisu bomo sedli na vlak, ki je eden cenejših in bolj ekoloških načinov transporta. Po slovenskih progah je lani zapeljalo veliko novih vlakovnih garnitur. Kaj so prinesle potnikom, kaj ti pohvalijo, kaj pokritizirajo? Kdaj bodo začele delovati avtomatske blagajne, ki so nameščene na številnih železniških postajah po Sloveniji? Kako je trenutno z zamudami in deli na progah? Zakaj potovanje z vlakom iz Maribora v Koper še vedno traja približno 5 ur? To so nekatera od vprašanj, na katera bo odgovarjal Primož Kokalj iz potniškega prometa Slovenskih železnic.

Avtor: Andreja Gradišar

Vsak delovnik se spomnimo katere izmed pomembnejših glasbenih obletnic, pa tudi zanimivosti in dogodkov doma in po svetu. Dober dan z Anjo Rupel ob 8.30 na Prvem.

Avtor: Prvi

09:00
Poročila
10:00
Poročila

Šesto veliko izumiraje je med vsemi krizami današnjega časa najpomembnejša in najbolj spregledana.

Avtor: Nina Slaček

11:00
Poročila
12:00
Poročila

Petminutni spominski koledar je posvečen ljudem, ki so se rodili tistega dne, in dogodkom, povezanim s tem datumom.

Avtor: Stane Kocutar

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Avtor: Prvi

Drugi poudarki:
- Novi načrti za zbirni center za odpadke v Mariboru
- Država je začela sanacijo obalnega klifa pri bolnišnici Valdoltra
- Ob 110-letnici Gorsko-reševalne zveze Slovenije je izšel zbornik s pomenljivim naslovom Privilegij je biti del te družine
- Septembrsko svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni v Murski Soboti odslej tudi na poštni znamki

Avtor: Prvi

14:00
Poročila

Vas zanima aktualno dogajanje? V Dogodkih in odmevih, osrednji popoldanski informativni oddaji, vam ponujamo poročila, analize in komentarje ključnih aktualnih dogodkov tekočega dne – tako s področja politike kot gospodarstva, zdravstva, šolstva, kulture in športa. Vsak dan ob 15.30 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

16:15
Obvestila
17:00
Poročila

O zakonu o nujnih ukrepih v zdravstvu naj bi državni zbor odločal predvidoma še ta teden. Prvi odzivi na predlagane rešitve, ki naj bi stabilizirale zdravstveni sistem so precej zadržani. Kaj zakon prinaša, kaj bo drugače organizirano, kaj dodatno plačano in od kod denar ter nenazadnje, kako se bodo krajšale čakalne vrste? Pa tudi, čemu nasprotujejo v zdravniških vrstah, kaj pogreša zdravstvena nega in kakšen je odgovor zdravstvenega ministra. O vsem tem v današnjem Studiu ob 17h z voditeljico Snežano Ilijaš in gosti:
Danijel Bešič Loredan, minister za zdravje
Bojana Beovič, predsednica Zdravniške zbornice
Monika Ažman, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege
Rok Ravnikar – predsednik Odbora za osnovno zdravstvo pri ZZ
Irena Ilešič Čujovič – predsednica Upravnega odbora ZZZS in predsednica Sindikata zdravstva in socialnega varstva

Avtor: Snežana Ilijaš

Vsak delavnik ob 18.10 se na Prvem odpravimo v svet kulture. Bodite z nami in s kolegi iz uredništva za kulturo 3. programa Radia Slovenija – programa Ars pri pregledu aktualnega dogajanja na kulturnem področju.

Avtor: Prvi

18:15
Obvestila

Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, Radijski dnevnik, prinaša pregled in analizo aktualnega dogajanja iztekajočega se dne doma in po svetu. Vsak dan ob 18.30 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

Dimnikarček se zaljubi.
Pripoveduje: Aleš Valič.
Napisal: Peter Glocko.
Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1986.

Avtor: Prvi

Glasbenik Marino Kranjac je v treh delil obsežnega članka na enem mestu opisal poti slovenskega folk revival-a, tj. oživljanja ljudske glasbe, ki se je v svetu začel že v 40. letih, medtem ko lahko o njem v Sloveniji govorimo od 80. let prejšnjega stoletja naprej. Poslušali bomo glasbo protagonistov tega obdobja, in sicer glasbeno zasedbo Istranova (1980-1988), Trinajsto prase (1987 - 1994), glasbenici Bogdano Herman in Ljobo Jenče, prekmursko zasedbo s 30-letno tradicijo Marko banda, pa skupini Kurja koža in Tolovaj Mataj ter družinski trio Volk folk. Za konec nam bo zapela še znana glasbenica in interpretka ljudskega izročila, Brina Vogelnik.

Avtor: Nika Rožanc

21:00
Poročila

V komediji se nam razkriva spopad med starejšo generacijo, ki želi pohištvo obdržati kot spomin na svoje prednike, in mlajšo, ki bi podedovano prodala.
Nastopili so – Mami: Majda Potokar in Duša Počkaj; Dedinji: Majda Grbac in Jerica Mrzel; Cenilec: Boris Cavazza; Nosač: Tone Homar; Sodnik – Janez Albreht; Potnik v vlaku – Maks Bajc. Igro so sooblikovali – glasbeni opremljevalec: Marko Stopar; tonski mojster: Jure Culiberg; dramaturg: Pavel Lužan in režiser: Marjan Marinc. Produkcija Uredništva igranega programa. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana marca 1977.

Avtor: Klemen Markovčič

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

V oddaji predvajamo skladbe Matije Dedića (Family), Renata Chicca (Tobago), Kristijana Krajnčana (Only Passing is Eternal) in Emile Martensson (One more for Ana).

Avtor: Alja Kramar

23:00
Poročila

"Vseliti se na hitro iz običajnih poletnih razlogov."
Petr Hruška (1964) je sodoben češki avtor iz rudarske Ostrave. Njegov pesniški minimalizem je izjemno rahločuten, natančen in subverziven. Poudarja predvsem lokalno in intimno ter s tem ubeseduje globino osebnega trenutka. Pri nas je že nastopil, poznamo pa ga tudi po pesniški knjigi Meseci in druge pesmi. Iz te knjige smo izbrali nekaj pesmi.

Prevod: Anka Polajnar, Stanislava Chrobáková Repar
Interpret: Zvone Hribar
Režiser: Igor Likar
Glasbeni opremljevalec: Marko Stopar
Tonska mojstra: Mirko Marinšek, Zmago Frece
Urednik oddaje: Gregor Podlogar
Leto produkcije: 2009

Avtor: Prvi

Zadnja sprememba: 13.07.2022 13:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt