Kulinarika
slice
MMC odšteva: Slovensko kosilo, kot ga vidijo vrhunski kuharski mojstri
Odštevamo do leta 2019, 9. december 2018 ob 00:00 Kaj je bolj slovenskega od nedeljskega kosila z govejo juho, tafelspitzem in praženim krompirjem?
Ljubljana bogatejša za prve "sourdough pice" pri nas
50
7. december 2018 ob 19:07 Po črnih picah z ogljem in neapeljskih picah je zdaj čas za novo revolucijo na področju picopeke pri nas – "sourdough pico".
Med tisočerico najboljših restavracij sveta osem slovenskih
10
4. december 2018 ob 19:51 Vrh seznama tisoč najboljših restavracij sveta, imenovan La Liste, si z enakim številom točk (99,75) delita pariška restavracija Guy Savoy in newyorški Le Bernardin, v kateri kuha Francoz Eric Ripert.
V Slovenj Gradcu po novem lahko naročite Wolfovo kavo
10
4. december 2018 ob 18:20 V Slovenj Gradcu lahko od tega tedna dalje naročite posebno Wolfovo kavo. V rojstnem kraju skladatelja Huga Wolfa že nekaj let pletejo zgodbo o njegovi ljubezni do kave.
Tokio obdržal krono mesta z največ Michelinovimi zvezdicami
6
29. november 2018 ob 16:45 Michelinov vodič je samo potrdil že znano – Tokio je svetovna kulinarična destinacija številka 1. Sloviti rdeči kulinarični vodič za Tokio 2019 je izšel ta teden in je zvezdice razdelil med 230 ...
Garima Arora: Indijka postaja naslednja velika kuharska zvezdnica "Kako je bilo vse? " vpraša kuharska mojstrica, ko prisede k naši mizi in ji sommelier njene restavracije Gaa naglo poda kozarec jantarnega vina. "Vse" je bilo osupljivo.
24
21. slovenski festival vin: hram kulture napolnili vinski hlapi V Cankarjevem domu, hramu slovenske kulture, je v teh dneh zadišalo tako kot v običajnih vinskih hramih – preddverje in veliko sprejemno dvorano je namreč zasedlo več kot 150 vinarjev, pri katerih ...
4
Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...
18
Rekordna cena za beli tartuf – kupec zanj odštel 85.000 evrov Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel kar 85.000 evrov.
6
Video: Štajerci si želijo večje prepoznavnosti mladih vin V Mariboru se je odvil že četrti salon štajerskih mladih vin, ki na trgu nastopajo pod skupno blagovno znamko Pubec.
8
Aqua, Nemčija: Kako je videti večerja v restavraciji s 3 Michelinovimi zvezdicami? V nasprotju z njenimi sosedami Francijo, Švico in skandinavskimi državami na Nemčijo ne gledamo avtomatično kot na kulinarično destinacijo.
35
V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.
65
Alergije in netolerance na hrano – res v porastu ali le modna muha? V zadnjem času gostinci opažajo vse več gostov, ki navajajo dolge sezname alergij in netoleranc na hrano. A pri koliko od teh gre dejansko za alergije, pri koliko pa za osebne preference?
108
Nagnusna hrana: Od bikovega penisa do fermentiranega morskega psa Pri hrani in okusih je vse relativno – kar je za koga nagnusno, je lahko za koga drugega slastno – s tem v mislih se je v švedskem Malmöju v sredo odprl Muzej nagnusne hrane. Ustanovitelj muzeja, dr.
21
Okusi Radol'ce - najbolj okusen dogodek na Gorenjskem V poplavi kulinaričnih dogodkov pri nas Okusi Radol'ce ostajajo med prvimi, med najbolj obiskanimi in tudi med najbolj cenjeni.
2

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo