Podobe Slovenije
slice
Skriti biseri Slovenije: od laške pivske ture do zeliščnega vrta nad Koprom
Znani so zmagovalci akcije "Slovenia's hidden gems 2018", 6. december 2018 ob 17:23 Na Radiu Si so razglasili zmagovalce akcije "Slovenia's Hidden Gems" (Skriti biseri Slovenije), s katero so želeli opozoriti na manj opevane lokacije, atrakcije in turistična doživetja, s katerimi ...
10
Gibalni park ob Expanu v Pomurju je že odprt
14
28. november 2018 ob 11:15 Murska Sobota si želi s svojo inovativno zgodbo o paviljonu Expano v prihodnjih mesecih in letih postati destinacija, ki bi jo obiskali mnogi slovenski in tuji turisti. Zunanji gibalni park za športnike in družine od konca oktobra uradno že deluje.
Foto: Postojnska jama zaključuje praznovanje 200. obletnice
6
16. november 2018 ob 14:22 S prireditvijo, ki so jo poimenovali Poklon Postojnski jami, so sklenili celoletno praznovanje 200-letnice odkritja notranjih delov znane slovenske jame.
Video: Slovenski žičničarji nestrpno pričakujejo zimo
23
14. november 2018 ob 19:41 Slovenski žičničarji so na prihajajočo zimo že pripravljeni in nestrpno pričakujejo še primerne temperature za delanje umetnega snega.
V Sloveniji je potrebna ureditev kolesarskih poti
35
21. oktober 2018 ob 18:34 Počasno urejanje daljinskih kolesarskih poti v Sloveniji po zadnjih raziskavah pomeni zamujanje priložnosti na trgu, ki je zgolj v EU-ju vreden najmanj 44 milijard evrov letno.
Foto: Obiskovalce Velike planine že presenetil prvi sneg Tiste, ki oddih ob koncu tedna preživljajo na Veliki planini, je zjutraj presenetila bela zimska odeja. In čeprav snega ni veliko, pa ga je ravno dovolj za prve zimske dejavnosti.
9
Kako je oživel Mojčin dom na Vitrancu? "Z eno roko sem stregel, z drugo pa pleskal." Primož Zupančič je že od malih nog hodil v hribe, pri 19 letih je postal vodnik, pred petimi leti pa je, čeprav so številni zmajevali z glavo, s prijateljem kupil razpadajočo Mojčino kočo na ...
29
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
12
Poslovanje v turizmu se izboljšuje, tujce bomo vabili z novim geslom Poslovanje turističnega gospodarstva se izboljšuje, panoga je po letih izgub znova na zeleni veji.
26
Helikopter pripeljal prenovljeni Aljažev stolp na vrh Triglava Končal se je dobre tri tedne trajajoč projekt obsežne obnove "slovenskega ponosa". Aljažev stolp so s helikopterjem prepeljali ob 11.59 na vrh Triglava.
88
V Slovenijo na ... lovni turizem? Slovenski turizem ima največ potenciala na področjih, ki so tesno povezana z neokrnjeno naravo – ena takih nišnih ponudb je tudi lovni turizem.
92
Video: Letošnja sezona na Veliki planini je rekordna Na Veliki planini ne manjka obiskovalcev v vseh letnih časih, a turistični delavci za to sezono že preračunavajo dobičke in pravijo, da so letos še bolj zadovoljni kot lani, ko so že imeli rekordno ...
15
Na Rogli se bo prihodnje poletje mogoče sprehajati med krošnjami Poleti prihodnje leto naj bi na Rogli odprli prvo pot med krošnjami v Sloveniji, ki jo bosta sestavljala 560 metrov dolgo sprehajališče do 20 metrov nad tlemi in 35 metrov visok razgledni stolp z ...
18
Ob prenovi Aljaževega stolpa odkrili "košček zgodovine" – odtis prvotnega napisa Končuje se prenova Aljaževega stolpa, ki se bo na vrh Triglava, kjer je neprekinjeno stal 123 let, vrnil prihodnji teden s helikopterjem.
40
Potrpežljivi turizem v najredkeje naseljeni slovenski občini "V osemdesetih so želeli dobro hrano in mir. Zdaj je pa vse samo akcija in mobilnost. Takoj vprašajo, kam lahko grejo, kaj lahko vidijo. Bolj so radovedni. Zanimajo jih naše družinske zgodbe – kako ...
12

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo